Över 13 000 elbilar och laddhybrider i Sverige!

Elbilsupphandlingens ramavtal upphörde att gälla den 30 september 2015. Det går nu inte längre att göra avrop genom Elbilsupphandlingens ramavtal, men här får du veta vart du kan vända dig i stället.

När Elbilsupphandlingens drog igång 2010 fanns det bara några hundra elbilar som rullade på de svenska vägarna. Nu i oktober 2015 finns över 13 000 laddbara fordon. Antalet laddbara fordon har fördubblats de senaste åren och prognosen för 2015 ser även den ut att bli en fördubbling mot 2014.

Kommuner och landsting som är intresserade av att fortsätta köpa elbilar och laddhybrider men som inte själva vill göra en egen upphandling kan vända sig till SKL Kommentus Inköpscentral AB som har elbilar och laddhybrider inkluderade i det ordinarie fordonsavtalet. Läs gärna mer om avtalet på: http://www.sklkommentus.se/inkopscentral/ramavtal/fordon/fordon/

Alternativt kontaktar du Torunn Acking, torunn.acking@sklkommentus.se 08-709 59 70.

För att hitta alla elbilar och laddhybrider som idag finns på svenska markanden titta på: www.miljofordon.se

Publika laddmöjligheter finns på www.uppladdning.nu och www.eniro.se

Lycka till med fortsatt elbilsarbete!

 

Freddy Lundgren kör elbil dagligen i Stockholm. Freddy jobbar på Beans AB och kör en Renault Kangoo ZE elbil till kontorsfastigheter i innerstaden där har servar, rengör och fyller på kaffemaskiner. Det blir drygt 100 mil/månad eller 5-7 mil/dag med elbilen. Totalt har Beans 7 elfordon i sin fordonsflotta och övriga 8 är biogasfordon. Beans har som mål att år 2015 ha samma koldioxidutsläpp som de hade år 2007 trots fördubblad omsättning och fördubblat antal anställda.

-Tystnaden i elbilen är det jag uppskattar mest. Bilen är skön att köra och det känns som jag svävar fram i trafiken! På vintern minskar räckvidden från ca 11 mil till drygt 8 mil, men jag klarar mig bra. Jag laddar hemma i radhuset i Haninge, där jag parkerar bilen på natten.

Freddy Lundgren

Freddy jobbar på Beans AB och kör en Renault Kangoo ZE elbil .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB