Månskensbonden som kör Mitsubishi Outlander

Mats Schenström är månskensbonde med hästgård söder om Stockholm. På dagarna är han chef för en IT-arkitektavdelning på SEB. Via sin anställning har Mats en förmånsbil, en Mitsubishi Outlander som leasas från Leaseplan.

Mats Schenström har kört sin laddhybrid sedan december 2013. Hittills har bilen gått 1 400 mil, varav drygt 900 på ren el. Mats är mycket nöjd med bilen och hans förväntningar har infriats med råge.

– Den här bilen har alla fördelar. Den är rymlig, säker och billig i drift. Dessutom har den dragkrok och fyrhjulsdrift.

När den teknikintresserade Mats fick vetskap om möjligheten att få en Mitsubishi Outlander via jobbet slog han till direkt. Inte minst för att det är en rejäl och bra bil, något han är i behov av på hästgården.

– Enligt min mening är det den första rejäla bilen som är överkomlig rent ekonomiskt för en privatperson. Jag kan köra fem mil på el innan bensinmotorn går igång, med hästsläpet påkopplat kan jag köra två mil, berättar Mats.

Bilen laddas mestadels hemma på gården. De få gånger Mats tar bilen till jobbet laddar han bilen där. Ibland snabbladdar han också bilen vid publika laddstationer.

– Jag rekommenderar den här bilen varmt. Flera bekanta som jag har talat med har faktiskt också fastnat för den här bilen efter att ha lyssnat på mig, säger Mats Schenström.

Mats Mitsubishi Outlander är en av totalt 360 Outlanders som till och med november månad 2014 hade avropats från Elbilsupphandlingens ramavtal.

manskensbonde450

Månskensbonden Mats Schenström

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB