Golder Associates AB är med i elbilsupphandlingen och en av deras medarbetare, Lars Hässler, kör på sol-el

Lars Hässler hämtade sin nya Mitsubishi Outlander i början av juli i år. Han har inte haft någon elbil tidigare men är nöjd med sin nya laddhybrid.

Varför valde du en laddhybridbil?
– Mitsubishi Outlandern passar mig väldigt bra då jag bor på landet och har jag möjlighet att ladda bilen med sol-el. Jag har solelanläggningen på ett uthus. Jag laddar under den tid som solelanläggningen producerar el, så jag får el till ett mycket lågt pris. Jag har även möjlighet att ladda min Outlander på jobbet, säger Lars.

Är det fler på Golder Associates AB som har skaffat sig Outlander och vad är det bästa med din nya bil?
– Ja vi är tre stycken nu på jobbet som har skaffat oss Outlander, en är i Luleå och två är i Stockholm. Det bästa med min Outlander är att den tar sig fram överallt och att den är stor och därmed känns säker.

Lars Hässler, kör på sol-el

Lars Hässler, kör på sol-el

Sol-el

Sol-el

Finns det något som du tycker kan förbättras?
– Ja, övergång från farthållare till elbroms borde ske via spakarna på ratten. Batterikapaciteten kunde också vara bättre. Jag skulle uppskatta att kunna köra längre sträckor på el. Det finns en hel del framtid i kombinationen laddhybrid och solel, avslutar Lars.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB