Nu har de första Renault ZOE levererats till kunder i Elbilsupphandlingen

Under sommaren har det skett flera leveranser av Renault ZOE till kunder i Elbilsupphandlingen. Några som har fått sina bilar är Vasakronan, SunDrive Development och Stockholm stad. Vasakronan har fått fem Renault ZOE som ska användas som servicebilar på företaget.

En av Vasakronans nya elbilsanvändare är Per Höglund. Per är drifttekniker i Kista Science Tower och kör dagligen elbilen mellan kontoret i Solna och jobbet i Kista, det blir en till tre gånger tur och retur per dag. Laddningen sker i garaget på kontoret i Solna över natten. Per har kört elbilen i över två månader nu och berättar:

–  Jag är nöjd med bilen. Det är en bra ny bil som är tyst och lätt att köra. Jag uppskattar att det är en modern bil som inte sticker ut så mycket. Framförallt att den är tyst tycker jag är bra. Dessutom gillar jag såklart att den är vänligare mot miljön än en traditionell bil. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha en likadan privat.

Även Martin Jervill på SunDrive Development AB har nyligen fått en Renault ZOE, som företaget leasar via Lilja Personbilar i Kalmar. SunDrive Development AB levererar laddutrustning till elbilar och konsultar i elbilsfrågor. Martin har kört Renault ZOE sedan första veckan i juli, då bilen levererades.

– Jag är mycket nöjd med bilen. Visst är jag lite miljöskadad och väldigt entusiastisk eftersom jag jobbar med elbilsrelaterade frågor. Det innebär samtidigt att jag har erfarenhet från att ha kört elbil tidigare. För oss som inte har råd med en Tesla är ZOE en absolut toppenbil. ZOE är smidig, kvick och lättkörd. Den har ett jättebra ”infotainmentsystem”, back-kamera och internet. Ett stort plus är att den laddar så snabbt. Jag har trefas och 16 ampere i carporten där jag laddar. Då kan jag köra 15 mil när jag har laddat el i 2 timmar. Helt fantastiskt.

Martin använder elbilen för att pendla till och från jobbet samt för ärenden både i jobbet och privat. Med lite planering går det att köra långt. Som längst har Martin, som bor i Skanör, kört till Helsingborg. Kollegor på SunDrive har kört sina ZOE-bilar till Öland, Västkusten och Österlen under årets semester.

Fakta

  • Renault ZOE är en femsitsig elbil med upp till 17 mils räckvidd. Maxhastigheten är 135 km/h och elbilen har fem stjärnor i Euro NCAP.
  • Bilen finns i två utrustningsnivåer, ”Life” som är lite enklare och ”Intens” som är välutrustad med exempelvis parkeringskamera bak, elektriska fönsterhissar bak, fjärrstyrning av batteriladdning och fjärruppvärmning från kompatibel smartphone.
  • Elbilen säljs utan batterier. Batterierna hyrs till en månatlig avgift från Renault. Batterigarantin under hyresperioden är 75 % av kapaciteten och vägassistans ingår dygnet runt, även vid urladdat batteri under hyresperioden.
  • Listpris: 209 900 kronor inkl moms för ZOE ”Life”, 224 900 kronor inklusive moms för ZOE ”Intens”.

Renault erbjuder 8 % rabatt för Elbilsupphandlingens medlemmar under en obestämd tid.

Merkostnadsersättningen i Elbilsupphandlingen är slut men bilen är berättigad till supermiljöbilspremie om ca 40 000 kr från Transportstyrelsen.

Frågor, offert och order

Renault Nordic AB, Box 1028, 164 21 Kista

Michael Wirbing, michael.wirbing@renault.com 070-2236693

SunDrives tre Renault ZOE, några av de första ZOE som levererats i Sverige under sommaren.

SunDrives tre Renault ZOE, några av de första ZOE som levererats i Sverige under sommaren.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB