Landskrona Energi kör Twizy på Ven

Landskrona Energi var tidigt ute och köpte Renault Kangoo inom ramen för Elbilsupphandlingen, servicebilar som de är mycket nöjda med. Erfarenheterna från Kangoon har lett till vidare elfordonssatsningar.

Landskrona Energi ansvarar för fiberutbyggnad på Ven. De har hyrt en Twizy, vilket visat sig vara helt perfekt. Det kostar cirka åtta kronor att ladda Twizyn och tar ungefär tre timmar i ett vanligt vägguttag. Man kan köra 10 mil på en laddning, vilket innebär en mycket låg driftkostnad, speciellt som Twizyn inte kräver så mycket service och underhåll.

Twizyn fungerar som en bil, men är registrerad som en motorcykel. Detta är en särskild fördel på färjan till Ven, eftersom Landskrona Energi slipper boka plats i förväg och dessutom kan transportera fordonet gratis. Leasingkostnaden för Twizyn är 1.400 kronor per månad och batterihyran är 579 kronor per månad.

Projektörerna älskar Twizyn, dels för att den är så rolig att köra och dels för att den är så smidig att ta sig fram i, på Ven och på Venfärjan.
– Vi är jättenöjda med alla våra eldrivna fordon. Twizyn har visat sig vara ett bra komplement och bortsett från redan nämnda fördelar så får Twizyn mycket uppmärksamhet också och det är ju kul, säger Patrik Gillsvik, affärsutvecklare på Landskrona Stadsnät.

– I samband med fiberutbyggnaden befinner sig våra projektörer en hel del på Ven och de behöver ta sig runt ön på ett smidigt sätt. Twizyn kan köras i landsvägsfart upp till cirka 70-80 km/h, men det är naturligtvis på mindre vägar och i stadstrafik som den kommer till sin rätt. Den är smidig, lätt att parkera och lätt att ta sig fram med. Dessutom är den riktigt snygg och skapar lite kul uppmärksamhet, avslutar Patrik.

Gunnar Eskilsson, systemingenjör, är en flitig användare av Twizyn.

Gunnar Eskilsson, systemingenjör, är en flitig användare av Twizyn.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB