Nu är merkostnadsersättningen i elbilsupphandlingen slut

Elbilsupphandlingen har nu betalat ut ersättning till eller reserverad medel för cirka 600 eldrivna fordon och nu är medlen slut.

Endast medlemmar som har reserverat medel och fått förhandsbesked om att medel finns reserverade kan nu ansöka om att få dessa medel utbetalda. Denna ansökan görs på samma sätt som tidigare via vår hemsida: elbilsupphandling.se

Flera ansökningar om reservationer som kom in början och mitten av maj har inte fått några medel eftersom pengarna har tagit slut. Dessa ansökningar står nu på en kölista och kommer få medel om några av de som har förhandsbokat inte vill ha sina reserverade medel. De som står på kölistan har eller kommer att informeras om detta särskilt.

– Det är glädjande att elbilsintresset tagit fart de senaste månaderna. Vi har nu ca 180 bilar som förbokat medel och som väntar på leverans. Vi hoppas att även dessa elfordon snart kommer ut på vägarna. Intresset för personbilarna Mitsubishi Outlander och Renault Zoe har varit stort den senaste tiden. Det är bra att vi inom Elbilsupphandlingen nu har fått in lite fler personbilar för utvärdering. Den populäraste elbilen i Elbilsupphandlingen är Renault Kangoo, skåpbil, berättar Eva Sunnerstedt, projektledare för Elbilsupphandlingen.

Du som blev utan elbil kan gå in och se om det går att få supermiljöpremie i stället på http://www.transportstyrelsen.se/sv/Kontakta-oss/Stall-fragor-lamna-synpunkter-eller-information/Vanliga-fragor-till-Transportstyrelsen/Supermiljobilspremie

Merkostnadsersättningen är slut

Merkostnadsersättningen är slut

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB