Nya elbilar till gymnasieskolorna i Växjö

Tre elbilar har köpts in till Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum. Det är gymnasieförvaltningen som köpt in bilarna, vilket är ett led i gymnasienämndens kontinuerliga miljöarbete och en satsning i budgeten för 2014.

“Miljöarbetet är ett viktigt område och en symbol för oss i Växjö kommun. Elbilarna gör också att vi kan höja kvaliteten på vår utbildning, genom att våra elever vid fordons- och transportprogrammet får tillgång till den senaste tekniken”, säger René Jaramillo, ordförande i gymnasienämnden.

Bilarna finns tillgängliga för personal vid skolorna och har märkts upp med skolornas färger. Inköpet av bilarna ger fordons- och transportprogrammet en strålande möjlighet att inkludera underhåll av elbilar i undervisningen, samtidigt som det underlättar för personal att exempelvis besöka eleverna under deras praktik. Inom kort kommer man ha laddstolpar på de tre skolorna också.

I Växjö har man en hel vecka med fokus på miljö och klimat i samband med Earth Hour.  Då visades elbilarna upp och det fanns möjlighet att testköra dem. Även när GreenCharge Roadshow var på besök fanns elbilarna med.

Nya elbilar till Växjös gymnasieskolor

Nya elbilar till Växjös gymnasieskolor

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB