Samhall beställer ytterligare 22 stycken Renault Kangoo Express Z.E.

Samhall är med i Elbilsupphandlingen och var tidigt ute med att beställa elbilar. De fick sin första leverans av Renault Kangoo Express Z.E. i mars 2012. Då hade Samhall beställt 10 stycken Renault Kangoo som placerades i Göteborg, Malmö, Uppsala, Växjö och Östersund. Bilarna används som servicefordon i Samhalls verksamhet.

– De första 10 eldrivna Renault Kangoo Express har fungerat så bra, så nu har vi beställt ytterligare 22 stycken. En av dessa har just levererats. Våra förare som kör Renault Kangoo Express kör cirka 4-5 mil per dag och vi har installerat laddboxar i garaget där bilarna kan laddas över natten med 100 % el från vattenkraft, säger Karl-Ivar Löthmyr, inköpschef på Samhall.

De 22 nya bilarna kommer att placeras i Gävle (2 st), Växjö (4 st), Linköping (4 st), Stockholm (2 st), Västerås (2 st), Malmöområdet (4 st) och 4 st i Göteborgsområdet. Karl-Ivar tycker att Renault Kangoon passar mycket bra i deras verksamhet, bland annat för att det finns bra utrymme för redskap.

P.S. Visste du att priset på en Renault Kangoo Express Z.E. i Elbilsupphandlingen är 169.875 kronor inklusive moms, när du har fått merkostnadsersättning? (Dessutom tillkommer batterihyra om 988 kronor/månad).

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB