Leasa en elbil via ett företag som är med i Elbilsupphandlingen och åtnjut merkostnadsersättningen för elbilen!

Flera företag som erbjuder leasing av elbilar är med i Elbilsupphandlingen.

Det betyder att dessa företag kan erbjuda leasing av en eller flera av bilmodellerna i Elbilsupphandlingen och söka merkostnadsersättning för dessa elbilar. Ägaren till bilen är leasingföretaget men brukaren kan vara en annan, som inte är medlem i Elbilsupphandlingen. Viktigt är att motprestation gällande uppmärkning av fordon, svara på enkäter och månatligen rapportera data följs.

Möjligheten att leasa ett elfordon via ett företag i Elbilsupphandlingen gäller företag, bolag och organisationer som inte omfattas av lagen om offentlig upphandling (LOU). Möjligheten att leasa via ett företag i Elbilsupphandlingen gäller inte för offentliga organisationer då dessa måste upphandla både fordonen och leasingtjänsten för att inte göra en otillåten direktupphandling.

Lilja Personbilar i Kalmar är ett företag som erbjuder leasing av Renault-bilar i smålandsregionen. De har avropat ett flertal Renault Kangoo i Elbilsupphandlingen.

– Hittills har vi sökt och fått 15 ansökningar beviljade och vi har några till Renault Kangoo på gång som ska ut till kunder som vi kommer att söka merkostnadsersättning för, berättar Marina Hultin på Liljas Personbilar.

– Bilarna körs av alla möjliga företag, som är våra kunder, i Kalmar och Växjö och på några andra platser i länet. Användarna har precis fått sina bilar så någon utvärdering har vi inte gjort, men det vi har hört hittills är mycket positivt. Företagen och förarna gillar elbilarna avslutar Marina.

HSB är ett av företagen som leasar Renault Kangoo från Liljas Personbilar i Kalmar. De ska använda sina fem bilar vid fastighetsskötsel i Kalmar och Växjö.

HSB är ett av företagen som leasar Renault Kangoo från Liljas Personbilar i Kalmar. De ska använda sina fem bilar vid fastighetsskötsel i Kalmar och Växjö.

De 5 företag i Elbilsupphandlingen som kan erbjuda leasing är:

Göinge bil (Renault)
– Kenny Dahlman, kenny.dahlman@goingebil.se, 0451-436 17

Holmgrens bil (Chevrolet, Mitsubishi)
– Tommie Palm, tommie.palm@holmgrensbil.se, 036-34 80 76

Leaseplan Sverige AB (alla fordon inom Elbilsupphandlingen)
– Eric Duhs, eric.duhs@leaseplan.se, 08-470 26 42

Liljas Personbilar AB (Renault)
– Marina Hultin, marina.hultin@liljasbil.se, 0480-944 81

Smålands Motor AB (Mitsubishi)
– Niclas Sturesson, niclas.sturesson@smaland.com, 0480-42 50 51

Bakgrund:
Elbilsupphandlingen är ett samarbete mellan Stockholm Stad och Vattenfall för att främja användningen av elbilar och laddhybrider i Sverige. Det är 296 organisationer och företag som deltar i Elbilsupphandlingen.

Merkostnadsersättningen för den som är med i Elbilsupphandlingen och vill köpa ett av fordonen som är upphandlade är uppemot 100 000 kronor. Läs mer om Elbilsupphandlingen, vilka fordon som är upphandlade m.m. på elbilsupphandling.se. Det finns just nu medel kvar till ca 300 elfordon, ”först till kvarn” gäller.

Är du eller din organisation inte med i Elbilsupphandlingen men vill leasa en av elbilarna eller laddhybriderna som finns i Elbilsupphandlingen kan du vända dig till någon av de leasingföretag som namnges ovan.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB