Landskrona Energi har en uppseendeväckande elbil!

Landskrona Energi kör en Renault Kangoo avropad från Elbilsupphandlingens ramavtal. Elbilen används som servicebil, för kundbesök och avläsningar. Personalen uppskattar bilen och det gör företagsledningen också.

 -Fördelarna är att bilen är billig i drift och att personalen inte behöver lägga tid på att åka och tanka berättar Patrik Gillsvik, stadsnätchef på Landskorna Energi. Vi har köpt in en elbil för att prova och hittills är vi mycket nöjda med bilen, särskilt personalen som använder bilen dagligen. Vi kommer med stor sannolikhet att köpa in fler elbilar.

Landskrona Energi AB har en spektakulär elbil – det ditsatta förlängda ”avgasröret” har en knut på sig för att symbolisera att bilen inte har några avgaser. Avgasröret är en mindre kopia av Energiknuten, den 50 meter höga skulpturen av Carl-Fredrik Reuterswärd, som pryder Landskronas kraftvärmeverk. Skulpturen på kraftvärmeverket heter Non CO2 (jmf knuten på pistolen vid FN skrapan i New York av samma konstnär). På bilden ser vi Sophia Norén Nordling och Patrik Gillsvik med den fina elbilen i Köpenhamn, precis innan starten av Öresund Electric Car Rally 2013. Bilen kom på 41 plats i rallyt men vinner Elbilsupphandlingens pris som snyggaste bil hittills! Grattis!

Landskrona Energi AB har en spektakulär elbil – det ditsatta förlängda ”avgasröret” har en knut på sig för att symbolisera att bilen inte har några avgaser. Avgasröret är en mindre kopia av Energiknuten, den 50 meter höga skulpturen av Carl-Fredrik Reuterswärd, som pryder Landskronas kraftvärmeverk. Skulpturen på kraftvärmeverket heter Non CO2 (jmf knuten på pistolen vid FN skrapan i New York av samma konstnär). På bilden ser vi Sophia Norén Nordling och Patrik Gillsvik med den fina elbilen i Köpenhamn, precis innan starten av Öresund Electric Car Rally 2013. Bilen kom på 41 plats i rallyt men vinner Elbilsupphandlingens pris som snyggaste bil hittills! Grattis!

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB