Einar Mattsson lägger grunden för elbilar

Einar Mattsson Byggnads AB är på väg att lägga grunden till en vagnpark med elbilar och börjar med två Renault Kangoo.

Einar Mattsson Byggnads AB erbjuder förvaltnings- och byggtjänster till systerbolag i koncernen och andra fastighetsägare i Storstockholm. I företaget finns 70 fordon varav merparten är servicebilar som körs av fastighetstekniker. I bilparken finns några gasbilar och en Toyota Prius laddhybrid, men än så länge ingen elbil.
– Nu är vi intresserade av elbilar. De är tysta, uppfyller miljökrav, stärker vårt varumärke och har lägre driftkostnader, säger Magnus Björk, logistik- och fordonsansvarig på Einar Mattsson Byggnads AB.

Einar Mattsson Byggnads lånade under en vecka ut en Renault Kangoo till Tekniska förvaltningen för att förarna skulle få prova på att köra och skaffa sig en uppfattning om elbilar. Det visade sig att förarna blev väldigt positiva till elbilar. Sofia Nassikas, arbetsledare på Einar Mattsson Byggnads AB, är mycket nöjd med vilken bra arbetsmiljö elbilen erbjöd förarna.
– Renault Kangoo är skön att köra och behaglig att sitta i. Det är också skönt att det är så pass lite ljud. Dessutom går det att accelerera fort om det skulle behövas vilket är bra, säger Sofia Nassikas.

Även Magnus Björk menar att Renault Kangoo skulle passa verksamheten väldigt bra. Han har även provkört den fyrhjulsdrivna laddhybriden Mitsubishi Outlander.
– Mitsubishi Outlander var en mycket trevlig bil att köra. Den var stor och rymlig. Äntligen börjar det komma elhybrider som inte begränsar körsträckan. Det finns nu intresse för elbilar. Under hösten levereras till exempel en Volvo elhybrid inom koncernen, säger Magnus Björk.

– Allmänt är det en aha-upplevelse att köra elbil. Det är mäktigt hur tyst de går och vilken acceleration de har. Till en början köper vi troligen in två Renault Kangoo och ökar förhoppningsvis på med fler elbilar kommande år, avslutar Sofia Nassikas.

Det är en aha-upplevelse att köra elbil, så tyst och sådan acceleration, tycker Sofia Nassikas, arbetsledare och Magnus Björk, logistik- och fordonsansvarig på Einar Mattsson Byggnads AB, ett företag som nu satsar på elbilar.

Det är en aha-upplevelse att köra elbil, så tyst och sådan acceleration, tycker Sofia Nassikas, arbetsledare och Magnus Björk, logistik- och fordonsansvarig på Einar Mattsson Byggnads AB, ett företag som nu satsar på elbilar.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB