Ny personbil i Elbilsupphandlingen – Mitsubishi Outlander laddhybrid

Nu går det att avropa ytterligare en elbil från Elbilsupphandlingens ramavtal: Mitsubishi Outlander laddhybrid.

Mitsubishi Outlander är en femsitsig kombi. Med el från batteriet har den en räckvidd på cirka 50 km på en laddning. Bilen är en laddhybrid som dessutom kan köras på bensin. Normal laddning tar cirka 5 timmar om batteriet är helt tomt, men batterierna kan snabbladdas på 30 minuter vid en snabbladdningsstation (CHARdeMO). Mitsubishi Outlander är den första laddhybriden på svenska marknaden som kan snabbladdas.
Toppfart är 170 km/h. Mitsubishi Outlander har fem stjärnor i Euro NCAP, sju airbags, ESP och ABS, låsningsfria bromsar.

Priset i Elbilsupphandlingen är från 373.711 kronor inkl. moms.

Garantier: 8 år/15.000 mil, rostskydd 12 år, vagnskada 3 år, assistans 3 år.

Koldioxidutsläppen vid blandad körning är 44 g CO2/km, så bilen klarar definitionen för supermiljöbil. Det innebär att man kan få en supermiljöbilspremie om 40.000 kronor. De organisationer som är med i Elbilsupphandlingen kan istället för supermiljöbilspremien söka merkostnadsersättning via Elbilsupphandlingen om cirka 85.000 kronor. Elbilsupphandlingen ger medverkande organisationer en merkostnadsersättning om 50 procent av bilens merkostnad, men max 100.000 kronor. Den exakta merkostnadsersättningen för Mitsubishi Outlander kan vi räkna ut först i april eller maj månad när Skatteverket har lagt fast vilken bensinbil som laddhybriden ska jämföras med när man räknar ut själva merkostnaden.

Bilen är möjlig att beställa omgående. Produktionen börjar våren 2013 och därefter sker leverans från juli och framåt, via överenskommen återförsäljare i Sverige. Beställningar görs genom Mitsubishi Motors Sverige, Box 7087, 192 07 Sollentuna. Martin Åhrbom, 08-474 54 45, martin.ahrbom@mitsubishimotors.se

För mer information om Mitsubishi Outlander kontakta:
Anders Erngren,08-474 54 42, 070-265 86 42, anders.erngren@mitsubishimotors.se , www.mitsubishimotors.se

Femsitsiga kombibilen Mitsubishi Outlander laddhybrid kan beställas omgående för leveransstart juli 2013. Den första laddhybridbilen på svenska marknaden som kan snabbladdas.

Femsitsiga kombibilen Mitsubishi Outlander laddhybrid kan beställas omgående för leveransstart juli 2013. Den första laddhybridbilen på svenska marknaden som kan snabbladdas.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB