Elbilen är pigg och rolig att köra

Monica Ekberg är drifttekniker på fastighetsbolaget Vasakronan AB och kör elbil dagligen mellan fastigheter i Täby, Bromsten, Kista och Solna i norra Stockholm. Under hösten 2012 bytte hon till elbil, en Renault Kangoo Express som hon har kört i jobbet i flera månader. Hon kör både människor och material. Den dagliga körsträckan är upp till cirka 7 mil.

Monica ville inledningsvis inte alls byta från sin Toyota Prius till elbilen Renualt Kangoo Express:

– Jag är inte så förändringsbenägen och var mycket nöjd med Priusen. Men nu vill jag inte byta tillbaka. Jag trodde att elbilen skulle vara trög och seg, men det är precis tvärt om! Bilen är jättepigg och väldigt rolig att köra!

Monica kör mycket genom villaområden och i andra boendemiljöer och uppskattar då att komma körande i en tyst elbil utan avgaser.

– Det är häftigt att bilen går så tyst, helt plötsligt hör man andra ljud som variationer i vägbeläggningen och skrammel i skåpet. Jag har lagt in en matta på golvet i skåpet så att inte sakerna där ska skramla så mycket.

Monica har tillgång till eluttag på flera platser i jobbet i anslutning till de olika fastigheterna hon sköter, så hon kan ladda när hon behöver. Trots det laddar hon i huvudsak under natten när bilen står parkerad.

– Det är skönt att jag aldrig behöver lägga tid på att åka till en vanlig mack.

– Elbilen har fått mig att köra mjukare också, jag försöker köra lugnt för att spara på elen. Det märks direkt när jag blir stressad, då går det åt mer kräm avslutar Monica.

Bildtext: Monica Ekberg, drifttekniker på fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm, uppskattar elbilen hon kör i jobbet. - Den är mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara, berättar Monica.

Bildtext: Monica Ekberg, drifttekniker på fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm, uppskattar elbilen hon kör i jobbet. – Den är mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara, berättar Monica.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB