Stockholmshem går över till el

AB Stockholmshem har idag sex elbilar och två laddhybrider. Fungerar allt väl kommande vinter planerar företaget att i vagnparken, som till största delen består av biogasbilar, fasa ut äldre etanolbilar och ersätta dem med elbilar och laddhybrider.

Stockholmshem har haft miljöbilar sedan 2002. Nu finns planer på att fasa ut äldre etanolbilar i vagnparken och ersätta dem med elbilar och laddhybrider. Företaget använder fyra Renault Kangoo Maxi ZE sedan juli 2012, en Mitshubishi i-MiEV sedan juni 2011 och en Citroën C-Zero sedan september 2012. Dessutom har Stockholmshem skaffat två labbhybrider av märket Chevrolet Volt.
– Mitshubishi i-MiEV och Citroën C-Zero används av två samordnare för besök på distriktkontor och ute i fastighetsområden. Vi har inte haft några problem med bilarna frånsett att de är lite vindkänsliga eftersom bilarna är höga och smala, säger Urban Olsson, inköpare och fordonsansvarig på AB Stockholmshem.

Urban Olsson har även själv kört Mitshubishi i-MiEV en hel del och är riktigt förtjust i hur trevlig den är att köra och lätt att parkera inne i stan. För att köra de i somras införskaffade elbilarna Renault Kangoo Maxi ZE, valde Urban Olsson ut fyra förare som är väldigt teknikintresserade och nyfikna. Förarna använder Renault Kangoo Maxi ZE som servicebilar i fastighetsförvaltningen.
– Alla fyra förare är jättepositiva. De tycker bilarna är tysta och sköna att köra. När de startar elbilen på morgonen visar mätaren att man kan köra 11 mil, men så många mil blir det aldrig på en dag. Om bilarna fungerar bra även i vinter kommer vi att köpa fler, avslutar en mycket nöjd Urban Olsson.

- Vi satsar på elbilar säger Urban Olsson på Stockholms hem. Foto: Lennart Johansson, Bildmedia

– Vi satsar på elbilar säger Urban Olsson på Stockholms hem. Foto: Lennart Johansson, Bildmedia

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB