Elbilen hjälper Beans att uppnå sina miljömål!

Nu har företaget Beans AB köpt sin första elbil – en Renault Kangoo ZE. Den har sedan två månader använts i företagets verksamhet i Stockholm.

Beans AB, som är med i Elbilsupphandlingen, arbetar med försäljning av kaffemaskiner och gott kaffe till kontor i Stockholm och Göteborg. Företaget har en vision om att minska sina klimatutsläpp till noll.
– Elbilen används för att åka ut till kunder och göra månatliga rengöringar av kaffemaskiner i Stockholmsområdet. Dagligen får 10 till 15 kunder besök av elbilen som har med sig utrustning för smakkontroll och rengöring. Bilen utgår från lagret i Solna där den laddas under natten i ett inomhusgarage. Samma chaufför kör elbilen på vardagar i normalt 5 – 6 mil per dag. I undantagsfall kör elbilen upp till 10 mil, berättar Rune Bergo, vd för Beans.

– Chauffören har kört bilen i snart två månader och är väldigt nöjd. Han rapporterar att bilen är pigg och rolig att köra och uppmanar till snål och lugnare körning, fortsätter Rune.

– Vi investerar i elbilar för att vi vill minska våra totala utsläpp i företaget. År 2015 skall våra interna utsläpp ner till samma nivå som år 2007, trots kraftig tillväxt. Det är en stor utmaning! Utmaningen på lång sikt är ännu större: Att komma ned i noll utsläpp och därmed ingen klimatpåverkan alls, avslutar Rune.

- Titta på vår snygga elbil! Vi är mycket stolta över den. Nu provar vi elbilen över vintern för att se att den passar oss även under kalla dagar. 6-8 elbilar till ska det bli inom en treårsperiod. Det blir aktuellt med elbilar som både personbilar och lätta lastbilar. Totalt har vi 14 transportbilar i företaget idag, alla drivs med fordonsgas förutom elbilen, berättar Rune Bergo vd för Beans.

– Titta på vår snygga elbil! Vi är mycket stolta över den. Nu provar vi elbilen över vintern för att se att den passar oss även under kalla dagar. 6-8 elbilar till ska det bli inom en treårsperiod. Det blir aktuellt med elbilar som både personbilar och lätta lastbilar. Totalt har vi 14 transportbilar i företaget idag, alla drivs med fordonsgas förutom elbilen, berättar Rune Bergo vd för Beans.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB