Det är lätt att göra avrop!

Elbilsupphandlingen får många frågor om hur den förnyade konkurrensutsättningen går till. Det verkar som flera av frågeställarna tror att det är mer komplicerat än vad det är. Här kommer därför några förtydliganden.

Vilken typ av fordon ska införskaffas?

Lätt lastbil
Är det fråga om en lätt lastbil finns idag bara en leverantör, Renault. Därför behövs ingen förnyad konkurrensutsättning utan det går bra att vända sig direkt till Renault och be om en offert för en av de tre varianterna. Kontakta Michael Wirbing, michael.wirbing@renault.com, 070-2236693 eller Martin Staszak, martin.staszak@renault.com, 076-1199259.

Mellanklassbil – personbil
Det finns bara en leverantör av mellanklassbil som laddhybrid idag, Chevrolet. Därför behövs ingen förnyad konkurrensutsättning. Det går bra att vända sig direkt till Chevrolet och be om en offert för en Volt. Kontakta Jonas Lindhe, jonas.lindhe@gm.com, 0709-770066.

Det finns bara en leverantör av en mellanklassbil som elbil, Renault Fluence. Elbilen kan beställas nu men levereras först till sommaren 2013. Eftersom det bara finns en elbil i den här storleksklassen behövs ingen förnyad konkurrensutsättning. Det går bra att vända sig direkt till Renault och be om en offert. Kontakta Michael Wirbing, michael.wirbing@renault.com, 070-2236693 eller Martin Staszak, martin.staszak@renault.com, 076-1199259.

Småbil – personbil
Det finns idag två leverantörer, Citroën och Mitsubishi. Vi har tagit fram en kort handledning där avropande myndigheter och enheter får hjälp med hur avropet ska genomföras. Det finns även en enkel blankett som väsentligt underlättar arbetet. Här hittar du vägledningen.
Har du fortfarande frågor hjälper vi dig gärna. Kontakta Fredrik Björnström, SKL Kommentus Inköpscentral AB, telefon 08-709 59 44 eller fredrik.bjornstrom@sklkommentus.se.

Vilken elbil vinner? Förnyad konkurrensutsättning i Elbilsupphandlingen behövs bara när du ska köpa/leasa en småbil. I övrigt kan du vända dig direkt till leverantören och be om en offert.

Vilken elbil vinner? Förnyad konkurrensutsättning i Elbilsupphandlingen behövs bara när du ska köpa/leasa en småbil. I övrigt kan du vända dig direkt till leverantören och be om en offert.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB