Nu levereras Chevrolet Volt!

De första två Chevrolet Volt-bilarna har nu levererats i Sverige, båda har överlämnats till kunder i Elbilsupphandlingen.

Sundsvalls Elnät AB fick sin bil levererad på Chevrolet Center Täby den 7 juni.

Göran Hamlund kom ner från Sundsvall för att själv köra hem bilen. Den ska användas som poolbil till de 75 anställda i företaget. Sammanlagt har bilpoolen 15 bilar varav en elbil sedan tidigare, en Peugeot Ion, som har fungerat jättebra under det året den funnits i flottan. Enligt Göran har användarna främst uppskattat att de inte behöver åka och tanka bilen, utan att det räcker att ladda den på parkeringen på företaget.

– Nu kompletterar vi bilpoolen med Chevrolet Volt. Jag och mina kollegor ser fram emot detta. Efter att jag kört hem bilen idag, via ett möte i Sandviken, ska jag delta med den i Zero Rally 2012 mellan Östersund och Trondheim den 14-16 juni. Den här bilen kommer att väcka uppmärksamhet, det blir roligt säger Göran Hamlund från Sundsvalls Elnät AB

Elbilen Chevrolet  Voltt. Skakar hand vid Chevrolet Center i Täby

Håkan Anderson, Chevrolet Center i Täby, överlämnar den första Chevrolet Volt-bilen till en svensk kund. Göran Hamlund från Sundsvall Elnät AB tar förväntansfull emot bilen.

Perpetum Biluthyrning i Göteborg har också fått sin Chevrolet Volt. Den överlämnades i Göteborg den 8 juni. Perpetum har sedan tidigare en Fiat 500 elbil för uthyrning, en elbil som kör inom Elbilsupphandlingens testflotta.

– Elbilen har varit i drift i närmare ett år nu och har uppskattats av de som hyrt bilen. Nu vill vi komplettera bilparken och även erbjuda en Chevrolet Volt för uthyrning. Om allt faller väl ut blir det såklart fler bilar, både elbilar och laddhybrider för uthyrning framöver, säger Göran Fridlund på Perpetum Biluthyrning.

 

Johan Lambertsson på Perpetum Biluthyrning i Göteborg tar emot en Chevrolet Volt från Alf Persson på Hedin Bil i Göteborg

Johan Lambertsson på Perpetum Biluthyrning i Göteborg tar emot en Chevrolet Volt från Alf Persson på Hedin Bil i Göteborg. – Lycka till med bilen, ni har gjort ett bra val sa Alf Persson som särskilt uppskattade att bilen ska fungera som uthyrningsbil. – Nu får ju jättemånga chansen att prova bilen och se hur bra den fungerar avslutade Alf Persson.

På Chevrolet Sverige är man mycket nöjd med att bilarna nu finns på plats i landet.

– Vi hoppas få leverera 300 Chevrolet Volt i Sverige i år, varav minst hälften inom ramen för Elbilsupphandlingen. Leveranstiden är mellan två veckor och upp till tre månader beroende på val av färg och utrustning berättar Jonas Lindhe på Chevrolet Sverige.

Chevrolet Volt har i Elbilsupphandlingen ett upphandlat pris på 434 000 kr inklusive moms. Räckvidden är cirka 60 km på el från batteriet. Laddtid cirka 3 timmar. Dessutom finns möjlighet att tanka bensin. Bensinförbrukning: 0,16 liter/mil enligt ECER101, 40 g CO2/km. Toppfart 160 km/h. Garantier: nybil 3 år, rostskydd 6 år, vagnskada 3 år, lack 3 år, batterier 8 år/16 000 mil, assistans 3 år.

För mer information om laddhybriden Chevrolet Volt kontakta Jonas Lindhe, Chevrolet Sverige, 0709-770066, jonas.lindhe@gm.com, Årstaängsv 17, 117 43 Stockholm, www.chevrolet.se

Vill du hyra Chevrolet Volt i Göteborg? Kontakta Perpetum Biluthyrning på 031/711 02 27.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB