Vattenfall planerar att köpa 80 elbilar

Elbil - Vattenfall Services Nordic tar in elbilar i bilparken

Vattenfall köper i ett första led åtta elbilar som ska användas som servicebilar ute på fältet och planen är att handla upp 80 elbilar de närmaste åren.

Vattenfall har under flera år aktivt bidragit till att utveckla elbilar. Bland annat har Vattenfall investerat 1 miljard kronor i plug-in hybriden Volvo V60 samt tillhörande laddtjänster och testat Volvo C30 Electric.

Vattenfall har också aktivt samarbetat med andra bilmärken, bland andra Nissan, Renault och BMW för att driva på utvecklingen mot eldrivna bilar.

Vattenfall och Stockholms stad har som mål att det ska finnas 5 000 elbilar på vägarna 2015. Det ska ske genom att underlätta upphandlingen av elbilar. Därför har Vattenfall och Stockholms stad tagit initiativet till Sveriges största elbilsupphandling. Omkring 300 företag och organisationer har anmält att de vill köpa ca 1250 elbilar per år de kommande åren.

Nu tar Vattenfall steget och köper åtta eldrivna Renault Kangoo som ska användas av företagets servicetekniker ute på fältet.

– Dessa bilar passar vår verksamhet väl. Driftskostnaden för en elbil är bara cirka två till tre kronor per mil och de vi nu köpt har både god funktionalitet och fordonsekonomi, säger Annika Ramsköld, chef för Vattenfalls elbilsprogram

– Vi vill ha så många eldrivna bilar som möjligt i vår flotta och bidra till att elektrifiera transporter. Vi planerar att handla upp 80 elbilar de närmaste åren, säger Annika Ramsköld.

– Hur snabbt detta går beror på vilka erbjudanden som finns, prisnivåer och behovet i vår organisation, fortsätter hon.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB