Tre nya snabbladdningsstationer har öppnat i Stockholm och Malmö

Nu kan du som har elbil snabbladda i Sätra och Bromma i Stockholm och på Agnesfridsvägen i Malmö. Bilförsäljaren Mobility Motors, som säljer Nissan, har installerat de första snabbladdningsutrustningarna i Stockholm och Malmö. De laddar batterierna från noll till åttio procent på en halvtimme.

– Vi tog beslut att installera snabbladdare på alla tre anläggningarna i samband med att elbilsförsäljningen startade och nu finns de på plats. Alla som har en elbil med japansk Chardemostandard är välkomna att ladda, säger Eric Roelofsen, vd för Mobility Motors.

Eric är själv en av de första i företaget som kör elbil.

– Elbilen fungerar bra både i jobbet och privat, men jag kan inte kan köra 20 mil i ett sträck. Efter bara några veckor med elbil känner jag att jag inte vill byta tillbaka till bensin, både privatpersoner och företag måste börja tänka om.

Jämtkraft satte upp Sveriges första snabbladdningsstation för elbilar i Östersund för nästan ett år sedan.

– Vi har haft över 100 snabbladdningar sedan vi öppnade, det tycker vi är bra med tanke på att det inte finns så jättemånga elbilar här ännu. De flesta som kommer hit, laddar bara i 5-7 minuter, det vill säga ungefär lika länge som det tar att tanka en bensinbil men tillräckligt länge för att få flera mils körning, säger Mikael Hagman på Jämtkraft.

Bland Elbilsupphandlingens fordon är det Citroën C Zero och Mitsubishi iMiEV som kan snabbladda med Chardemostandard.

Här finns de nya snabbladdningsstationerna:

Stockholm:
Murmästarvägen 17-19 intill E4:an, Sätra
Ulvsundavägen 112, Bromma

Malmö:
Agnesfridsvägen 190

Dessutom finns sedan tidigare snabbladdningsstationer av Chardemotyp på följande platser i Sverige:

Göteborg:
Gjuttjärnsgatan 12, Ringön
Ramnebacken 71, Agnesberg

Östersund:
Lillänge köpcentrum vid E4:an

Se laddstationer för elbilar på karta

Alla elbilar är välkomna att ladda hos oss, säger Pietro Di Stefano, Platschef på Mobility Motors i Sätra, Stockholm

Alla elbilar är välkomna att ladda hos oss, säger Pietro Di Stefano, Platschef på Mobility Motors i Sätra, Stockholm

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB