Stockholms stads elbil för provkörning inspirerar till fler elbilar!

Miljöförvaltningen är en av fem förvaltningar och bolag inom Stockholms stad som har en elbil i drift i elbilsupphandlingens testflotta.

Elbilen används sedan i augusti år 2011 som en testbil som andra förvaltningar och bolag får låna för provkörning. Provkörningen kan vara en hel vecka, så att föraren får möjlighet att prova elbilen i verklig drift i jobbet under flera dagar.

– Nästan alla som provkört bilen är entusiastiska och ser möjligheten att byta ut fordon mot elbilar i den egna verksamheten. Över 80 procent av de som provkört elbilen har bestämt sig för att nu införskaffa ett eldrivet fordon, berättar Johan Seuffert som är den som ansvarar för utlåningen av elbilen på Miljöförvaltningen.

Hittills har Stockholms förvaltningar och bolag anmält intresse för 20 elfordon för år 2012. Inom kort kommer Stockholm att göra en förnyad konkurrensutsättning på flera av dessa elbilar. Den första elbilen till Stockholm, avropad på Elbilsupphandlingens ramavtal, levererades i slutet av december 2011 till Södermalms Stadsdelsförvaltningen, en Citroën C Zero.

Miljöförvaltningens elbil som lånas ut för provkörning är en Mitsubishi iMiEV

Miljöförvaltningens elbil som lånas ut för provkörning är en Mitsubishi iMiEV

MitsubishiiMiEV fakta

 

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB