Första elbilarna av typen Renault Kangoo Express levererade till Samhall

Nu har de första tio Renalt Kangoo Express ZE elbilarna levererats i Sverige. Det är Samhall som har fått de tio elbilarna från Renault levererade från Elbilsupphandlingens ramavtal. Elbilarna överlämnades till Samhall den 28 mars på Upplands Motor i Stockholm. På plats var fordonsansvariga och förare. Elbilarna ska nu användas som servicefordon i Samhalls verksamhet. Två elbilar var kommer att placeras ut på fem olika orter. Det blir i Göteborg (Marieholm), Malmö, Uppsala, Växsjö och Östersund (Frösön).

Första elbilarna av typen Renault Kangoo Express levererade till Samhall. Renault Kangoo Express ZE, elbilsupphandlingen Samhall

– Eldrivna Renault Kangoo Express passar jättebra i vår verksamhet. Jag var en av de första i landet som anmälde intresse för dessa fordon för ett par år sedan, efter att ha provkört elbilen i Köpenhamn. Verkligen roligt att de äntligen är här! Jag hoppas och tror att vi kommer att köpa ännu fler vartefter vi förnyar vår vagnpark säger Karl-Ivar Löthmyr, inköpschef på Samhall.

Eldrivna Renault Kangoo Express är årets Van i Europa år 2012 och finns i tre varianter:

Renault Kangoo Express ZE samt Maxi ZE med 2 eller 5 sittplatser. Maxin är 37 cm längre än den vanliga Kangoo, vilket ger ett större lastutrymme, eller plats för fler personer. Alla modellerna är registrerade som lätt lastbil och har en räckvidden på 170 km och en toppfart på 130 km/h.

Upphandlat pris för ZE är 198 500 kr exkl. moms, för Maxi med 2 sittplatser är priset 209 000 kr exkl. moms och med 5 sittplatser är priset 217 000 exkl. moms. Dessutom tillkommer batterileasing om 780 kr/mån. Leasingpriset för den femsitsiga bilen blir cirka 6 200 kr/månad vid 30 procents restvärde inkl. batteri och assistens.

För organisationer som är med i Elbilsupphandlingen finns möjligheten att få en merkostnadsersättning på upp till 50 000 kr. Läs mer om merkostnadsersättningen

Läs mer om alla elfordon i elbilsupphandlingen

För mer information om Renaults elbilar kontakta:
Fredrik Wigelius, fredrik.wigelius@renault.com 076 11 99 275
Michael Wirbing, michael.wirbing@renault.com 070-2236693
Martin Staszak, martin.staszak@renault.com 076-1199259

Bakgrundsinformation om Samhall

Samhall AB är en av Sveriges största serviceleverantörer. Företaget har cirka 20 000 anställda på över 250 orter i Sverige och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning och lyckas genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB