Så laddar du elbilen

Ny webbplats för elbilsägare och billeverantörer i Sverige.

Elbilen behöver inte åka till macken för att tankas. Den kan laddas hemma, på jobbet, i parkeringsgarage, på stormarknader och andra allmänna platser. Laddningen måste vara säker och kännas bekväm för att elbilen ska vara ett alternativ.

På den nyöppnade webbplatsen vattenfall.se/ladda-elbilen ges exempel på olika laddlösningar.

Bakom satsningen står Vattenfall som arbetar för att utveckla laddinfrastrukturen för el- och hybridfordon. Bland annat har Vattenfall nu tagit fram nya produkter och tjänster för säker och användarvänlig laddning av de elbilar som kommer att rulla på svenska vägar inom de närmaste åren.

Webbplatsen fungerar även som en kanal mellan bilhandlare och Vattenfall.

– De flesta biltillverkare som lanserar elbilar vill ha en el- och energikunnig partner. Flera har valt Vattenfall som partner och hänvisar sina kunder till oss när det gäller produkter och tjänster för laddning, säger Susanna Hurtig, vid Vattenfalls Elbilsprogram.

Ladda elbilden webbplats ladda-elbilen.vattenfall.se

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB