Storsatsning i Eskilstuna

Eskilstuna är en av kommunerna som vill vara med att driva på elbilsutvecklingen. Både kommunförvaltningarna, de kommunala bostads- och energibolagen samt kommunala Parken Zoo satsar på elbilar. Inom de närmaste åren kommer ett 60-tal elbilar att rulla på Eskilstunas gator.

– Vi har beställt ett 15-tal elbilar under de närmaste tre åren. Som energiföretag vill vi vara med och följa utvecklingen av bland annat ny infrastruktur, berättar Jenny Holgersson, energistrateg på Eskilstuna Energi och Miljö.

Elbilarna ska främst användas i företagets bilpool för de olika avdelningarna.

Biogasbilar är prioriterade i Eskilstuna kommuns verksamhet, men nu kommer man alltså också att prova en handfull elbilar.

– Till en början kommer vi att placera dem i ett garage i centrum där vi också skaffar laddmöjligheter. Främst ska elbilarna användas för kortare transporter inne i stan. Det ska bli intressant att testa räckvidden, säger Hans Johansson, chef för fordonsenheten i Eskilstuna.

Copyright © 2020 Stockholms Stad & Vattenfall AB