• Nu har de första Renault ZOE levererats till kunder i Elbilsupphandlingen

  2014-09-01 16:00

  Under sommaren har det skett flera leveranser av Renault ZOE till kunder i Elbilsupphandlingen. Några som har fått sina bilar är Vasakronan, SunDrive Development och Stockholm stad. Vasakronan har fått fem Renault ZOE som ska användas som servicebilar på företaget.
  En av …
  Läs mer »

 • Citroën Berlingo Electrique – ny bil i Elbilsupphandlingen

  2014-08-21 13:27

  Nu går det att beställa Citroën Berlingo Electrique som har inkluderats i Elbilsupphandlingens ramavtal. Leveranstiden är cirka 3 månader.
  Citroën Berlingo Electrique är en tresitsig eltransportbil med upp till 17 mils räckvidd. Maxhastigheten är 110 km/h och elbilen har låsningsfria …
  Läs mer »

 • Elbilsupphandlingen har över 500 eldrivna fordon i trafik

  2014-06-17 14:10

  Elbilsupphandlingen rullar på. Idag rullar över 500 eldrivna fordon som avropats inom Elbilsupphandlingen. Det är tio procent av alla eldrivna bilar som finns registrerade i Sverige. Ytterligare ett par hundra är beställda men ännu inte levererade.
  Medlen för merkostnadsersättning är …
  Läs mer »

 • Landskrona Energi kör Twizy på Ven

  2014-06-04 13:29

  Landskrona Energi var tidigt ute och köpte Renault Kangoo inom ramen för Elbilsupphandlingen, servicebilar som de är mycket nöjda med. Erfarenheterna från Kangoon har lett till vidare elfordonssatsningar.
  Landskrona Energi ansvarar för fiberutbyggnad på Ven. De har hyrt en Twizy, …
  Läs mer »

 • Nu är merkostnadsersättningen i elbilsupphandlingen slut

  2014-05-21 13:40

  Elbilsupphandlingen har nu betalat ut ersättning till eller reserverad medel för cirka 600 eldrivna fordon och nu är medlen slut.
  Endast medlemmar som har reserverat medel och fått förhandsbesked om att medel finns reserverade kan nu ansöka om att få …
  Läs mer »

 • Varbergs kommun startar elbilspool

  2014-05-07 16:00

  Varbergs kommun köper elbilar som bara den inom ramen för Elbilsupphandlingen. Nu har de även startat en elbilspool. I första hand är det kommunens anställda som ska kunna använda sig av bilpoolen, men framöver är det tänkt att även invånarna …
  Läs mer »